كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا وسهلا بــ زائر في كل الدنيا نورتنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
كشري رانيا C5c3bc2104
كشري رانيا 97562654
كشري رانيا 95739774
كشري رانيا Auacac10

 

 كشري رانيا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
كل الدنيا


العمر : 48
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

كشري رانيا Empty
مُساهمةموضوع: كشري رانيا   كشري رانيا I_icon_minitimeالأحد يوليو 10, 2011 2:11 am


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

النهاردة جايبة لكم طريق الكشري على طريقة البيوت المصرية البسيطة وانا بعمله بطريقتي


يلا نبتدي بسم الله::


اولا نجيب العدس الاسود ونغسله كويس وبعدين نحطه في الاناء ونقطع عليه فص ثوم واحد وملعقة كمون ناعم وملعقة صلصةثم نضعه على النار
كشري رانيا Attachment






تقلية البصل
تانيا:نقطع البصل اما مكعبات اوجوانح زي ما انت عاوزة ونضيف ملعقة دقيق
للبصل ثم نسخن الزيت ونحمر البصل الى ان يصل للون الذهبي ثم ننشله
بسرعةونضعه على ورق مجف للزيت
وعلى فكرة الدقيق مع البصل يجعله كرسبي





كشري رانيا Attachment


كشري رانيا Attachment
كشري رانيا Attachment



نبدأفي تحضير الرز :


هاتي من الزيت اللي حمرتي بيه البصل حطيه في اناء عشان نحمر فيه الشعرية وهذا الزيت مهم عشان يعطي للرز نكهة


بعد ما نحمر الشعرية نضيف الرز ونشوحه كويس وبعدين نضيف العدس اللي سويناه من الاول ثم نضيف الماء على
الرز لحد ما يغطيه ننتظر الي ان يغلي الماء ثم نهدي النار على الكشري



كشري رانيا Attachment



ده بعد ما غطينا الرز بالماء وشوفه لون الماء بني ازاي
كشري رانيا Attachment
ونسيت اقولكم نضيف الملح المرغوب فيه للرز معلش سامحوني
بعدين نعمل الصلصة :
انا بعمل الصلصة بالبصل بس اقطعه ناعم ونحمسه في الزيت الى ان يصفر ونصب
عليه عصير الطماطم الطازج +ملعقتين معجون صلصة +ملعقة كمون+الملح +ملعقة
سكر

عمل الدقة:
فصين ثوم +فلفل اخضر حار
نطحنهم في الهون مع شوية ملح

كشري رانيا Attachment
كشري رانيا Attachment



ثم نسخن الزيت ونضع الخلطة لحد ما تطلع الريحة ونكون مجهزين كوب ماء مضاف له الخل وعصير ليمون حسب الرغبة
كشري رانيا Attachment


اخر حاجة ممكن نعملها هي سلق المكرونة عشان تكون سخنة عند التقديم



عاوزة اوريكم صورة الرز بعد مانضج وصورته بعد ما ضفنا المكرونة على الوجه

كشري رانيا Attachment
كشري رانيا Smile03
كشري رانيا Attachment

وهذا شكل الطبق بعد ما اضفنا له الصلصة والتقلية والدقة وريحته تجنن


كشري رانيا Attachment
كشري رانيا Attachment

ويارب تعجبكم الطريقة

وعلى فكرة كل بيت مصري له طريقة في عمل الكشري

ودي واحدة منهم


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كشري رانيا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بسبوسة رانيا
» البيتزا من مطبخ رانيا
» حلا الكاسات من مطبخ رانيا
» صينية البطاطس من مطبخ رانيا
» كيكة الشيكولاتة(مطبخ رانيا)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل الدنيا :: مطبخنا حاجة تانية :: الأطباق الساخنة-
انتقل الى: