كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه


أهلا وسهلا بــ زائر في كل الدنيا نورتنا
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طعمية بيتي بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
avatar

العمر : 42
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

مُساهمةموضوع: طعمية بيتي بالصور   الأحد مارس 11, 2012 10:59 pm

<blockquote class="postcontent restore ">

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الطعمية الاكلة الشعبية المصرية الاولى (الكباب الشعبي) ومش بس كدة طعمها لايقاوم وبالاخص وهي سخنة وفي الساندويتش
مع المخلل ...ومش عاوزة اقولكم ان العالم برة بيتجننوا عليها
وخدوا طريقتها مننا وكمان ابتكروا فيها
ما طولش عليكم انا جبت لكم طريقتها وهي سهلة وسريعة وانظف بكتيير
تعالوا نشوف سوا


مقادير الطعميه(الفلافل)
2 كوب فول مدشوش اللى هو منزوع القشره ومقطوع نصفين نكون نقعينه فى ماء من بالليل
نص حزمه كزبره خضراء
نص حزمه بقدونس اخضر
بصله
حوالى اربع فصوص توم
كزبره ناشفه كمون ملح
ملعقه بيكربونات الصوديوم او ممكن بيكنج باودر
سمسم

فى طبق نقطع البصل و نخلط البقدونس والكزبره والتوم بعد تقطيعهم

نضع الخليط فى الكبه ونفرمه

وهذا بعد فرمه اول مره بيكون خشن نوعا ما

نعيده للكبه مره اخرى وهنا نضيف
ملعقه الكمون وملعقه الكزبره الناشفه وملح وحوالى ملعقتين او تلاته ماء ليس
اكتر ونفرم حتى يصبح شكل الخليط هكذا


بعد ذلك نضعه فى الفريزر فى اكياس
وعند القلى نجهز الكميه اللى احنا عوزنها ونضيف عليها ربع ملعقه صغيره
بيكنج باودر او بيكربونات الصوديوم ونقلب ونشكل العجينه ونضع على الوجه
سمسم للتزيين ونقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد القليه وقليت باذنجان وبطاطس
وبيض مسلوق


وصوره اخرى

وطبعا مننساش طبق المخلل

ايه رأيكم؟ مش انظف من اللي بنجيبها من الشارع وكمان الذ
يارب تنول اعجابكم دمتم بخير


منقول للفائدة
</blockquote>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طعمية بيتي بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل الدنيا :: مطبخنا حاجة تانية :: المقبلات والشوربات والسلطات-
انتقل الى: