كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا وسهلا بــ زائر في كل الدنيا نورتنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
ألذ وصفات للبطاطس C5c3bc2104
ألذ وصفات للبطاطس 97562654
ألذ وصفات للبطاطس 95739774
ألذ وصفات للبطاطس Auacac10

 

 ألذ وصفات للبطاطس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
كل الدنيا


العمر : 48
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

ألذ وصفات للبطاطس Empty
مُساهمةموضوع: ألذ وصفات للبطاطس   ألذ وصفات للبطاطس I_icon_minitimeالجمعة يوليو 15, 2011 1:43 am

صينية البطاطس بالحليب





ألذ وصفات للبطاطس 304528women







المقادير





7 حبات بطاطس متوسطة الحجم
نصف كوب جبنه مبشورة (الصنف حسب الرغبة ) وعادة تستخدم جبنة
البارميزان ( بارميجان )ويمكن إستخدام الجبنة الرومي (التركي )
ملح -- فلفل أسود --بهارات مشكلة
2كوب حليب تقريبا أو حسب الحاجة






ألذ وصفات للبطاطس 304529women






الطريقة
تقطع البطاطس شرائح رفيعة الى حد ما وتوضع في صينية مدهونة بقليل
من السمن







ألذ وصفات للبطاطس 304530women









تتبل بالملح والفلفل و البهارات ونضع جزء من الجبنة المبشورة ثم نضع طبقة أخرى من البطاطس ونتبلها أيضا كالسابق


[نضع عليها الحليب كمية تكفي لتغطية البطاطس -- وممكن اضافة
ملعقتين قشدة (حسب الرغبة ) ثم نضع باقي الجبنة المبشورة








ألذ وصفات للبطاطس 304531women









ندخلها الفرن لمدة ساعة تقريباً أوربما أقل قليلا الى أن تنضج ويحمر الوجه








ألذ وصفات للبطاطس 304532women







وهذا هو الشكل النهائي





ألذ وصفات للبطاطس 304533women



صينية
البطاطس بقشطة الخفق






المقـــادير
6حبات بطاطس مقشره ومقطعه شرائح دائريه رفيعه
بصل مقطع
نقانق مقطعه مربعات صغيره ( أو دجاج )
جبن موزوريلا
ملح
فلفل
قشطه خفق
زبده






الطـريقـه





يرص في صينيه بايركس بطاطس
ويرش الفلفل والملح ووقليل من الزبده





كما في الصوره






ألذ وصفات للبطاطس 304534women






يحمس البصل بالقليل من الزيت ثم يضاف النقانق ويحمس قليلاُ ويوضع
فوق البطاطس . ثم يوضع فوقها الجبن المازورلا. .. كما في الصوره








ألذ وصفات للبطاطس 304535women








ألذ وصفات للبطاطس 304536women






ألذ وصفات للبطاطس 304537women






ثم يرص طبقه من البطاطس ويرش الملح والفلفل والزبده وقشطه الخفق . .
أعلاه . . وتدخل الفرن لمده نص ساعه او أكثر







ألذ وصفات للبطاطس 304538women






ألذ وصفات للبطاطس 304539women






ويقدم ساخناً






ألذ وصفات للبطاطس 304540women




صينية
البطاطس باللحمة المفرومة







ألذ وصفات للبطاطس 304541women







ألذ وصفات للبطاطس 304542women






المقادير:





4 بطاطس حجم وسط
4 ملاعق ك صلصة طماطم
عدد 2 بصلة متوسطة
ملح
فلفل أسود
بهارات لحم إن وجد
2 كوب لحم مفروم معصج جاهز (معصج بالبصل ومبهر.. يعني جاهز)
ملعقة ك سمن






الطريقة:





تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او
دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي..
يعني متوسطة , تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود
وتدعكيها بالبطاطس..
يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل تحطي اللحم المفروم..
وتذوبي الصلصة في شوي ماي وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار
اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وتغلفي الصينية بالألومنيوم من فوق
او إذا كان ليها غطا تحطيه عليه وتحكمي الغلق عشان البطاطس تستوي
كويس حطيها عالفرن من فوق بس هدي النار عالآخر..
وسيبيها تقريبا نصف ساعة..
تكوني عملتي الرز الأبيض خلال الوقت هذا
بعدين تغرفيها وتقدميها او تاكليها زي ما هي في الصينية بس حاسبي
لا تاكلي صوابعك وراها







ألذ وصفات للبطاطس 304543women






ألذ وصفات للبطاطس 304544women


البطاطس المشوية بالفرن



المقادير:




4 بطاطا
4\1 قالب زبدة
2\1 كوب جبن (يمكن استخدام جبن الشيدر المبشور)
ملح
فلفل
8 م م بقدونس مفروم





الطريقه:




1- اغسلي البطاطا ونظفي قشرتها بظهر السكين





ألذ وصفات للبطاطس 304545women



2-اغرزي البطاطا بالشوكة حوالي 5 اماكن مختلفة منها ( لضمان خروج البخار منها دون تمزيقها)




ألذ وصفات للبطاطس 304546women



3-تلف كل قطعة بورق القصدير ويحكم اغلاقها بهذا الشكل ( مثل
الحلوى) لضمان عدم خروج اي هواء




ألذ وصفات للبطاطس 304547women



4-توضع بالفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماااما ثم تقطع الى نصفين وترش بالملح والفلفل الأسود إذا رغبتي وتوضع قطع صغيرة




ألذ وصفات للبطاطس 304548women



5- يوضع عليها الجبن المبشور والبقدونس المفروم




ألذ وصفات للبطاطس 304549women



الشكل النهائي



ألذ وصفات للبطاطس 304550women


طاجين البطاطس السريع



المقادير :




4حبات بطاطس



فلفل رومي او فليفله



3حبات طماطم معصوره




مقادير اللحم المفروم وخلطته



2/1كيلو لحم
3بصل صغار
درسين
توم
شويه بقدونس
قرن فلفل حار
4بيضات و2بيضه لوجه الخليط
شويه بهار
شويه ملح
زيت للقلي




ألذ وصفات للبطاطس 304551women



الطريقه:
نقطع البطاطا مكعبات صغيره والفلفل الحار ونفس الشيء مع الفلفل
الرومي ثم نخلط بالخلاط كاس الطماطم ثم نفرم اللحم والبصل والبقدونس والتوم بعد هيك نحط زيت بالمقلى ونبدا بتقليب اللحم اللي
خلطنا معه البقدونس والبصل والتوم لحد ما يستوي نحط بعده مكعبات
البطاطا لحد مانحسها قربت تستوي





ألذ وصفات للبطاطس 304552women



نحط عليها الصلصه والملح والبهار ونقلبها شويه ونشيلها عن النار




ألذ وصفات للبطاطس 304553women



بعدها نفقش عليها 3-4 بيضات ونخلط الخليط مع بعضه




ألذ وصفات للبطاطس 304554women




وبعدها ندبك بايدنا الخليط في الصينيه اللي حندخلها الفرن او بملعقه
نخلط بيضه او بيضتين ونحطها على وجه الصينيه ونفردها على الوجه كله
وندخلها الفرن وهدا شكلها قبل دخولها للفرن





ألذ وصفات للبطاطس 304555women



وهدا شكلها بعد خروجها من الفرن




ألذ وصفات للبطاطس 304556women




ألذ وصفات للبطاطس 304557women




وهذا من طاجين تاني لكن البطاطا بتكون مقطعه فيه دوائر والبطاطا طبقتين
واللحم بينهم





ألذ وصفات للبطاطس 304558women




قوارب البطاطس



نقشر البطاطا ونقطعها قسمين





ألذ وصفات للبطاطس 304559women




نحفرها من الوسط بسكين ونقليها شويه

يعني ما نحمرها لانها حتدخل الفرن




ألذ وصفات للبطاطس 304560women



نحشيها باللحم المعصج مع البصل ونضع على الوجه جبنه مبشوره وندخلها
الفرن علشان الجبن يسيح




ألذ وصفات للبطاطس 304561women



شكلها النهائي

ألذ وصفات للبطاطس 304562women



ألذ وصفات للبطاطس 304562women
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
كل الدنيا


العمر : 48
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

ألذ وصفات للبطاطس Empty
مُساهمةموضوع: رد: ألذ وصفات للبطاطس   ألذ وصفات للبطاطس I_icon_minitimeالجمعة يوليو 15, 2011 1:47 am

مبطن البطاطس



لحمه المبطن والخلطه :




لحمه مفرومه مع البصل والبقدونس والكزبره والنعناع وملعقه صلصه
بنحمرها شويه على النار
وبنزلها لما تستوي بنقشر البطاطا وبنعمل شرائح دائريه حسب الحاجه
بيض وبقسماط وملح وبهار





ألذ وصفات للبطاطس 304563women



بنحط الخلطه على شريحه البطاطا وبنحط شريحه تانيه عليها وبنضغط شويه
عليها بايدنا




ألذ وصفات للبطاطس 304564women




بنحضر طبق وبكسر البيض وبنحط فيه البقسماط والملح والبهار وبنخلط
المزيج بنحط الشريحتين بالبيض والبقسماط





ألذ وصفات للبطاطس 304565women



نحط زيت غزير على النار وبنبدا القلي
والطبق النهائي واضح





ألذ وصفات للبطاطس 304566women




<blockquote>
دوائر البطاطس المحشوة بالجبن



المقادير..


1 كيلو بطاطا ، بيضة كاملة و صفار بيضتين ، جبن ، ملح وبهار




الطريقة


نسلق البطاطس في ماء مملح ثم نسحقها بالشوكة جيدا ....
ثم نعيدها فوق نار هادئه جدا حتى تتشرب كل الماء ....
نضيف البهار والبيض ونمزج جيدا ....
نضع خليط البطاطا في الثلاجة لمدة ساعتين ....
ثم نصنع منها كرات ونحشيها بالموزاريلا ..او اي جبن ...
ونضغط عليها شوي لاعطائها شكل خبزة صغيرة ...




ألذ وصفات للبطاطس 304567women



ثم توضع في الفرن وتخبز من تحت حتى تتحمرثم نشعل الفرن من فوق حتى
تتحمر قليلا مثل الصوره



ألذ وصفات للبطاطس 304568women



ألذ وصفات للبطاطس 304569women



ممكن ان نستبدل الجبن بلحم مفروم مع بهارات وبقدونس وصلصه نحمرها
ثم نتركها قليلا حتى تبرد


</blockquote>

بيوريه البطاطس بالسوتيه



المقادير

اولا مقادير السوتيه:


كوب ونصف جزر مقطعه مكعبات
كوب ونصف كوسه مقطعه مكعبات
4 ملاعق زبده
2 ملعقه كبيره بقدونس مفروم (وممكن تحطى معاهم ذره و بازيلا)



مقادير البيوريه:


كيلو بطاطا مسلوقه
نصف كوب حليب سائل


ربع كوب زبده


ملح


الطريقة
طريقه عمل السوتيه:


نضع الزبده على النار ومعها الخضار وقبل أن تنضج بقليل نضع البقدونس


والملح ونتركهم قليلا حتى يصبحوا بهذا الشكل





ألذ وصفات للبطاطس 304570women



وبعدين نبدأ بتجهيز البيوريه:


نضع البطاطا والزبده والملح فى الخلاط و الحليب ضيفيه بالتدريج ثم ضعيه فى طاجين



ألذ وصفات للبطاطس 304571women



ثم ضعى عليه السوتيه بهذا الشكل



ألذ وصفات للبطاطس 304572women




وزينى الطبق بباقى البيوريه




ألذ وصفات للبطاطس 304573women





وضعيه فى الفرن حتى تتحمر قليلا وقدميها ساخنه



ألذ وصفات للبطاطس 304574women




قوارب البطاطس بالجبن


المقادير:
6 حبات بطاطس + زيت لدهن البطاطس , 2عرق بصل أخضر اذا مو

موجود ينفع بصل ابيض مفروم ناعم + 2 م زيت + 1 قشطة + ملح
+ فلفل + جبن شيدار مبشور
الطريقة :
نغسل البطاطس ونجففها بدون تقشير
نفتح بعض الشقوق الصغيرة بواسطة السكين داخل كل راس بطاطس ثم
تدهن بزيت الذرة وتخبز لمدة ساعة او ساعة ونص حسب حجم البطاطس
في الفرن 400ف
بعد أخراجها من الفرن أقطعيها بالطول ثم فرغي الب الداخلي دون المساس
بالقشرة واحتفضي باللب والقشرة



ألذ وصفات للبطاطس 304575women



علي النار يحمي الزيت ويحمس به البصل الاخضر الي ان يذبل قليلا ثم
نضيف لب البطاطس ويخلط جيدا ثم تضاف بقية المقادير ويخلط جيدا لمدة
دقيقتين
يسكب المزيج داخل قشور البطاطس




ألذ وصفات للبطاطس 304576women



ثم ندخله الفرن لمدة 10-15 دقيقة من فوق بس




ألذ وصفات للبطاطس 304577women



ثم تقدم ساخنة طبعا مع بعض المكياج والتزيين بالملفوف الموف والابيض
وانتي وذوقك




ألذ وصفات للبطاطس 304578women



صينية البطاطس باللحمة المفرومة


المقادير:
بطاطس مقطعة




ألذ وصفات للبطاطس 304579women



الخضروات (ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة


ألذ وصفات للبطاطس 304580women



ملعقة دقيق


3 ملاعق زبده أو زيت


ملعقة زعتركوب صوص اللحم


لحم مفروم



ألذ وصفات للبطاطس 304581women




الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من
اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جانبا




ألذ وصفات للبطاطس 304582women



سخنى الزبدة على النار



ألذ وصفات للبطاطس 304583women



أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم



ألذ وصفات للبطاطس 304584women



النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..


ثم


أضيفى اللحم المفروم




ألذ وصفات للبطاطس 304585women



استمرى فى التقليب



ألذ وصفات للبطاطس 304586women




عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة



ألذ وصفات للبطاطس 304587women


أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب


ألذ وصفات للبطاطس 304588women



أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار
حتى تنضج تماما




ألذ وصفات للبطاطس 304589women




أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها



ألذ وصفات للبطاطس 304590women


ثم البطاطس المهروسة




ألذ وصفات للبطاطس 304591women



قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمرو
يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا




ألذ وصفات للبطاطس 304592women



ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه


وده الشكل النهائي للصينية




ألذ وصفات للبطاطس 304593women
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ألذ وصفات للبطاطس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وصفات طبيعية ترفع معدلات حرق الدهون بالجسم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل الدنيا :: مطبخنا حاجة تانية :: الأطباق الساخنة-
انتقل الى: