كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا وسهلا بــ زائر في كل الدنيا نورتنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  C5c3bc2104
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  97562654
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  95739774
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Auacac10

 

 كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
كل الدنيا


العمر : 48
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا    كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  I_icon_minitimeالأحد يوليو 10, 2011 2:16 am

السلام عليكم ورحمته وبركاته


النهاردة عملت كفتة دجاج كنوع من التغيير وعملت كنوع من المقبلات بطاطس بالمايونيز

ومن غير ما أطول عليكم أحبائي

ندخل في طريقة كفتة الدجاج

المقادير:
نصف كيلو صدور دجاج مخلية تماما من العظم والدهون -بصلة صغيرة مفرومة -ملعقتين أكل بقسماط ناعم او دقيق-
بقدونس مفروم-بيضة - ملعقة زيت -التوابل اللي تحبيها مع الملح حسب الرغبة


اول شي

نفرم الدجاج في المفرمة جيدا


كما هو موضح بالصور




كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment







ثم نبدأ في وضع المكونات الاخرى في المفرمة لنفرمها ناعم جدا

سنضع :

البصل -البقدونس وممكن فلفل حار لو تحبين ونفرمهم جيدا


ثم نضع الخليط على الدجاج المفروم ونخلطهم جيدا ثم نضع ملعقة زيت ونضيف ملعقتين البقسماط او دقيق -
ونضع البيضة والتوابل ونخلطهم جيدا حتى يتماسكوا وتصبح العجينة كتلة واحدة
والصور توضح
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment




كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment


ثم توضع الكفتة في الثلاجة على الاقل ساعة حتى يستطيع البيض ان يتماسك مع العجين وتكون سهلة في التشكيل





نخرج الكفتة من الثلاجة
ونبدأ في التشكيل صوابل او كور حسب الرغبة
ولازم ايد تكون فيها اما زيت او دقيق عشان الكفتة لا تلزق في الايدين
وبعد ما نشكلها صوابع نبدأ نضعها في البقسماط الناعم على طول من غير بيض
والصور توضح


كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment


ونبدأ نقليها في زيت متوسط الحرارة مش عالي




كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment



وهذا شكلها بعد ماطلعت من التحمير

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment



سلطة البطاطس بالمايونييز


اولا: ثمرة بطاطس واحدة قطعتها معبات وسلقتها على النار لمدة 3 دقايق
لان المكعبات صغيرة وماتحتمل سوا
وعوزة اطلعها متماسكة
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

نضع في الطبق ملعقتين كبار مايونيز -ملعقة سكر - فلفل اسود- عصير ليمونة - نصف كوب حليب- ملعقة صغيرة خل-ملعقة زيت

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment
نخلطهم كويس
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment


ونضع البطاطس بعد النضج على الخليط اللي سويناه وممكن شوية شبت مفروم
ولازم السلطة توضع في التلاجة فترة حتى تشرب التتبيلة
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment


كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment



كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment

كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Attachment


مش ها احكي لكم على الطعم والرائحة
اترككم انتم تجربوا



وبالعافية عليكمكفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا  Smile12
وان شاء الله يعجبكم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفتة الدجاج وبطاطس بالمايونيز من مطبخ رانيا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» من مطبخ رانيا كفتة المكرونة
» سلطة الرنجة من مطبخ رانيا
» سر الكنافة من مطبخ رانيا
» البيتزا من مطبخ رانيا
» كيكة الشيكولاتة(مطبخ رانيا)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل الدنيا :: مطبخنا حاجة تانية :: المقبلات والشوربات والسلطات-
انتقل الى: