كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
أهلا وسهلا
أخي الزائر أختي الزائرة في منتدى كل الدنيا
ندعوك للتسجيل معنا في منتدانا الحبيب لتجد الصحبة الطيبة
والكلمة الحرة والابداع والمعرفة والترفيــــــه
كل الدنيا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا وسهلا بــ زائر في كل الدنيا نورتنا
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
العيش الشمسي C5c3bc2104
العيش الشمسي 97562654
العيش الشمسي 95739774
العيش الشمسي Auacac10

 

 العيش الشمسي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
كل الدنيا
الإدارة العامة
الإدارة العامة
كل الدنيا


العمر : 48
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المساهمات : 1072

العيش الشمسي Empty
مُساهمةموضوع: العيش الشمسي   العيش الشمسي I_icon_minitimeالخميس أغسطس 30, 2012 10:44 pm






العيش الشمسي Image922




العيش الشمسي 11_61



اولا



من الاسم العيش الشمسى لانه بيخمر فى الشمس
وفى ناس بتستغنى عن الشمس وبتخمره على المروحه



ثانيا



الادوات المستخدمه

المقارص (دى اللى بنحط عليها الرغيف عشان يخمر وننقله من مكان للتانى )
بتكون من الورق او من الخشب ولو مش موجوده عندك ممكن تستخدمى كارتون مقوى )
المطرحه (اللى بنستخدمها عشان ندخل الرغيف فى الفرن )







ملحوظات

المقادير اللى احنا بنستخدمها وهى طبعا كبيره جدا لان كميه العيش بتقعد معانا 15 يوم وبنحط العيش فى الديب فريزر وبنطلعه على التسخين



الخميره بتشتريها
من الفرن بتاع العيش الجاهز ولما تعمليها فى البيت عندك قبل الخبيز شيلى
منها جزء فى التلاجه واستخدميه فى الخبيز المره اللى بعده وكل مره تعملى
كده




بالنسبه لنوع الدقيق احنا بنخلط دقيق بلدى وعليه دقيق فينو
العيار ....بنستخدم علبه سمن العاديه مش الصغيره



.العيش الشمسي 11_61



[size=21]المقادير بتاعتنا



(بكرر انها كميه كبييره)



7 علب(زى مقلنا بنعيرهم بعليه السمنه) من الدقيق البلدى
اعلبه من الدقيق الفينو
ملح بسيط
الخميره(بنستخدم نوعين خميره نوع بتاع الفرن والتانى اسمه خميره بيره(بتكون زى المعجون مش بودره)



لو احنا هنخبز العيش الصبح يبقى نعجن الخميره من بالليل



طريقه الخميره



هنحط الخميره اللى هنشتريها من الفرن مع علبه ونص دقيق(من ال8 اللى قلنا عليهم) ونعجنهم بالماء وتترك الى الصباح لكى تخمر



قبل الخبيز نحضر المقارص ونفرشهم طبقه خفيفه واحده واحده بالرده عشان ميلزقش فيهم العجين زى كده






إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .العيش الشمسي Image893



هنبدأ العجن



الميه (بتكون حسب ميحتاج العجن ممكن تزودى لو حسيتى العجينه محتاجه كمان )



هنحط الماء الساخن وملح بسيط ثم الخميره البيره ثم الخميره اللى احنا عملناها
من بالليل ثم الدقيق



العيش الشمسي Image892



واعجنى على اد متقدرى بعد كده لحد ميكون شكل العجين كده






العيش الشمسي Image896




تبدأى بتقطيع العجين الحجم اللى يريحك باليد زى كده





العيش الشمسي Image900



وتدوريه فى ايدك وتخليه يلمس الدقيق قبل متحطيه على المقرصه





العيش الشمسي Image899



ثم يوضع على المقارص وتكررى بنفس الطريقه كل الكميه





العيش الشمسي Image898




هنا بعد مخلصنا تقطيع العيش وصلنا لمرحله التسليم على العيش (يعنى نفرده باليد ونكون ماسكين قماشه ) ممكن من غير قماشة باليد فقط





العيش الشمسي Image905








هنا فى الصوره الفرق بين العيش قبل الفرد وبعده



العيش الشمسي Image907



بعد مخلصنا فرد كل العيش هنطلعه فى الشمس



العيش الشمسي Image909



هنسيبه شويه لحد ميخمر وتلمسى وجه العجين تلاقيه بقى جامد مش طرى ونروح قلبينه على الوش التانى اللى فيه الرده ونسيبه يخمر كمان شويه







دلواتى العيش خمر كله فى الشمس هنرجعه فى الظلال تانى
وهنبدا نشققه ونخبزه



التشقيق بيكون على داير الرغيف بالسكينه زى كده



العيش الشمسي Image952



العيش الشمسي Image914



كده بقى جه دور المطرحه واحنا بنستخدم بدل المطرحه مضرب خشب بتاع الركيت



وماما بتحط العيش عليها بحيث يكون وجه العيش اللى فيه الرده من تحت وتضغط على الرغيف ضغطه خفيفه بايدها وترصه جوا الفرن



العيش الشمسي Image917



الفرن بتاعتنا حديد بتساع 12 رغيف مره واحده وبتكون فى نار من تحت ونار من فوق زى كده


العيش الشمسي Image918



هنسيبه لحد ملونه يحمر من فوق ومن تحت



العيش الشمسي Image919





وأكيد تعبتو (صح)



بالهنا والشفا



العيش الشمسي Image920






العيش الشمسي Image921
[/size][/size][/size][/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
العيش الشمسي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كل الدنيا :: مطبخنا حاجة تانية :: الحلويات والمعجنات-
انتقل الى: